Over Aron

Aron Elstak (1993) is cabaretier, acteur, zanger en componist. Hij is in het hele land te zien met zijn avondvullende soloprogramma’s en werkt daarnaast voor theatergezelschap TG De Klassieken. In 2013 stond hij in de halve finale van Cameretten en sindsdien is hij een vast gezicht in het Nederlandse cabaretlandschap.

Hij heeft een voorliefde voor het luisterlied en zijn conferences zijn hilarisch herkenbaar. Met zijn kenmerkende warme stem kan hij als geen ander een verhaal vertellen in een lied. Daarnaast is zijn stem te horen op tv, in luisterboeken en op de radio. Aron is de koning van de spraak en heeft naast een prachtige vertelstem ook heel veel accenten, talen en stemmetjes in huis.  

Aron schreef de afgelopen jaren meer dan 70 scènes en liedjes voor Spijkers met Koppen op NPO Radio 2. Hij weet de actualiteit razendsnel, vanuit een originele en grappige invalshoek, om te zetten in tekst en muziek. Ook is hij de vaste zanger van het Spijkerlied, waarmee hij iedere uitzending actueel en muzikaal afsluit.

In februari 2022 kwam zijn single #Jacques uit, een eervolle opdracht van het Amsterdams Kleinkunst Festival: “Hij speelt als geen ander met taal en muziek en slaat met #Jacques zowel artistiek als inhoudelijk de spijker op zijn kop”. Het AKF vroeg 8 cabaretiers om een lied te schrijven dat geïnspireerd was op één van de liedjes van Annie M.G. Schmidt. Zij is één van Arons grootste inspiratiebronnen en hij vond het dan ook een enorme eer om deze opdracht aan te nemen. Daarnaast vroeg het AKF hem om voor de Avond van de Kleinkunst een muzikaal antwoord te schrijven op het lied Met hart en ziel van Rick de Leeuw. Zijn antwoord, Komt nog wel een keer, is net als #Jacques te beluisteren op Spotify en in de uitzending van de Avond van de Kleinkunst in Volgspot op Radio 5.

 

Privé
Aron is getrouwd met acteur en theatermaker Robin Elstak en woont samen met haar en hond Dreumes in Rotterdam.